Pai cum ce? Ceva cald, bun pentru zile racoroase de vara ...
Se iau niste macaroane micute care se fierb. Cum scrie pe punga. Daca le ai gata fierte de mai dinainte, e numa' bine :) Eu cand fierb prea multe , le concelez pe cele nefolosite pt alta data cand nu am timp si am nevoie de ele asa, semipreparate ...
Se taie niste şuncă bucatele, cateva felii subtirele. Cum le place nemtilor sa le taie pe la magazine... Economie domle'... Intrebi : "Cate felii vrei ?". Raspuns: "Doua". Apăi alea doua sunt asa subtiri ca vezi Luna prin ele :)
Buuun. Se continua cu niste ceapa verde. Proaspata , gustoasa. Tai felii si gusti cate una si tu, ca doar gatesti. Bucatarul se satura cand gateste :)
Se taie niste şuncă bucatele, cateva felii subtirele. Cum le place nemtilor sa le taie pe la magazine... Economie domle'... Intrebi : "Cate felii vrei ?". Raspuns: "Doua". Apăi alea doua sunt asa subtiri ca vezi Luna prin ele :)
Buuun. Se continua cu niste ceapa verde. Proaspata , gustoasa. Tai felii si gusti cate una si tu, ca doar gatesti. Bucatarul se satura cand gateste :)
Se rade niste branza de oaie. Nu de-a lor. Musai de Romania, are alt gust... Branzeturile lor sunt altfel. Mai bine zis "cascavalurile", ca altceva nu prea vad prin magazin. Soiuri de la A la Z, dar nu au ce imi trebuie mie. Eu aduc branza de acasa mereu ; o rad si o tin in frigider sau congelator rasa, in cutiute.
Se mai poate adauga vreo jumatate sau mai putin dintr-o cutie de "branza de uns pe pită", gen philadelphia. Dar doar ca sa '"lege" compozitia.
Intr-o cana se dilueaza philadelphia aceea cu niste lapte de vaca. De casa, de la "sursa" nu de-ala praf, la cutie... Se adauga un ou. Se bate bine.
Se mai poate adauga vreo jumatate sau mai putin dintr-o cutie de "branza de uns pe pită", gen philadelphia. Dar doar ca sa '"lege" compozitia.
Intr-o cana se dilueaza philadelphia aceea cu niste lapte de vaca. De casa, de la "sursa" nu de-ala praf, la cutie... Se adauga un ou. Se bate bine.
Se ia un vas pentru sufleuri, de ceramica. Se amesteca direct in el macaroanele, branza de oaie rasa si lichidul din cana. Se da la cuptorul cald la 175 grade, vreo juma' de ora. Apoi se verifica... Daca nu e copt la interior, amesteci putin cu furculita. Deasupra asezi feliute/bucatele de cascaval...
Din nou la cuptor. La temperatura mai mica, cam 150 grade. Se coace inca vreun sfert de ora apoi se opreste focul si se lasa vasul la cuptor, mai vreo juma' de ora... pana la vremea cinei.
Desi la cum arata de fain si la ce miros apetisant se simte, prea multa rabdare nu prea ai...
Din nou la cuptor. La temperatura mai mica, cam 150 grade. Se coace inca vreun sfert de ora apoi se opreste focul si se lasa vasul la cuptor, mai vreo juma' de ora... pana la vremea cinei.
Desi la cum arata de fain si la ce miros apetisant se simte, prea multa rabdare nu prea ai...
Se serveste pe farfurie intinsa, mai mica. Alaturi sau deasupra se poate pune sos de usturoi .... Un deliciu!!!
Dar cred ca sosul facut de noi e mai bun ca ala de la sticla. Citeam ambalajul azi: ulei de plante, apa, iaurt, otet , zahar, ceva ceapa (2% !!!) , apoi insira diverse chestii , iar la final : usturoi. Deci e clar :) Sos de usturoi fara usturoi... Unilever. Si eu care voiam sa imi cumpar pt. acasa :)
Eu il fac cu usturoi (mult) , presat bine si amestecat cu smantana , dar de-aia mai lichida, de la piata, nu merge cu oricare de la magazin. Ala da sos de usturoi !
Eu il fac cu usturoi (mult) , presat bine si amestecat cu smantana , dar de-aia mai lichida, de la piata, nu merge cu oricare de la magazin. Ala da sos de usturoi !
Aici, in castronel este ce a ramas, pentru poza :)
Va invit sa incercati ... Pofta mare!
Cu prietenie,
Angela
Angela
P.S. Maine va invit la un suc de soc produs "in deplasare", din soc de la munte. Soc de iunie... Bun, bun. Arata ca o bere blonda :) Povestea lui, maine...