Să încep cu ... ceva dulce :)
Mi-am facut curaj şi am început sa folosesc blogul. De ce nu?Vă salut. Sunt Angela şi vă voi prezenta diverse. De la bune la rele, dupa caz... Mă pricep la "bucatarit": dulci , sărate, desert sau nu numai. Dacă îmi place să fac "ceva bun", trec la treabă, fie şi dacă nu este weekend :)
Majoritatea dulciurilor şi mâncarurilor le ştiu de la mama; dacă ea nu mă iniţia în tainele pregătirii lor, multe nu le ştiam. Ajutam. Atât. La tot felul de mici trebuşoare. Căci nu sunt scrise în vreo carte micile secrete, se văd la mama sau bunica... Deci, luaţi-vă copiii în zonă când doriţi să treceti la prepararea a "ceva bun". Îi va ajuta pe viitor! Ştiu ce spun.
Şi mereu va fi util un copilaş care să iţi aducă din dulap câte ceva...
Pentru că este sezonul lor, încep cu o
Prăjitură pufoasă cu vişine sau cireşe
Ingrediente:
3 ouă
200 gr. zahăr
200 gr. făină
100 ml ulei
100 ml lapte
1 pachet praf de copt
1 pachet zahăr vanilat
Vişine sau cireşe, fără
sâmburi; cantitatea = după gust. Eu am avut cca. 0,5 kg .
OBS: Reţeta fiind fără multe
lichide se pot pune şi multe fructe, aluatul creşte fără probleme. Nu va fi
lipicios.
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile
împreună cu zahărul şi zahărul vanilat până se face spumă, se adaugă uleiul. Se continuă
cu laptele şi făina + praf de copt,
alternativ (pe rând). Apoi se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.
Se toarnă într-o tavă de
prăjitură de 25 x 40 cm
maxim, unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făina. Se pun fructele deasupra,
aranjându-le dupa cum aveţi chef
Se coace cam 40-50 min. la foc iute, la
mijlocul cuptorului. Durata exacta depinde de cuptor. Se coace până se face aurie pe deasupra. Te taie bucăţele după ce s-a racit.
POFTĂ MARE!
Rezultatul:
Prăjitura mea "cu ochi rosii"
Variante: dacă doriti puteti coace prăjitura şi în mici tăviţe de chec sau forme de brioşe (vă voi arata altă data), precis va fi la fel de DELICIOASĂ :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu