MUZICA + Cornulete, covrigei...

Să aveti spor în toate!

                                                                  DJ Project - Soapte
Neaţa'! Ce mai faceţi? Încercăm să le trecem pe toate... Cu bune şi rele :) Şi mai meşterim câte ceva. Astăzi facem ceva bun.
Se întâmplă să aveti pe acasă resturi de brânzeturi şi de smântână? Atunci folosiţi-le la prepararea covrigeilor... 

Nimic mai simplu:
Brânza sărată sau caşcavalul şi alte brânzeturi, rase pe răzătoarea mică se amestecă cu faină.  Se freacă între palme, mărunţind cât de bine se poate brânza. Dacă nu e "spartă" bine, când se coace arată interesant.
Poate aveti urdă sau feta... Puteţi pune şi urdă sau branză dulce. Nu se supără între ele :) Poate ca erau în total 300-400 grame de brânzeturi. Făina, cam jumătate de kilogram. După nevoie... Eu am pachetele de câte un kilogram (cumpar en-gros câte 10 kg de făină 650 "legate" căci îmi trebuie pentru pâine) şi iau din pachet, după cum am nevoie, la orice folosesc. Nu mai cântăresc de mult timp ingredientele din pâine sau prăjituri.
Branză, smântână si faină. Incă ceva: puneti putin bicarbonat de sodiu, un "vârf" bun de cuţit... Le ajută ca să fie pufoase.
După ce aţi amestecat aceste ingrediente, adăugati smântâna (egală cu cantitatea de brânză, adică cca. 300 ml de  smântâna groasă) şi încă putin lichid, după nevoie, dacă trebuie. Ca exemplu: lapte, apa etc. Eu aveam pe acasă un rest de bere. Nu prea beau bere şi nici nu aveam ce face cu ea... Dar pentru a o folosi la cornuleţe/covrigi a fost numai bună. Când am pus-o peste amestecul de dinainte a făcut o spumă tare faină :)
Şi pe-o parte, şi pe alta, poate şi pe mijloc câteva... Adică câte intră ăn tavă...
Apoi , munca de frământat, amestecat... A ieşit un aluat nici moale , nici tare. Frumos !
Dupa aceea , ştiţi urmarea: ca să faci cornuleţele iei o bucăţică de aluat şi o întinzi în cerc pe planşetă, aluatul nu foarte gros, nici prea subţire... Cativa mm. Il tai pe diagonala în 8 bucăţi şi rulezi 8 cornuleţe. Le aranjezi frumos în tavă, îndoindu-le putin. De estetica, doar. Nu e musai. Se pot si unge cu ou bătut. Eu am uitat. Merge şi fără ou. Mai ales ca nici aluatul nu conţine ouă.
Mi-au ieşit două tăvi de cornuleţe şi una de covrigei. Pufoase şi gustoase! 
Ţinând cont că nu au necesitat cine ştie ce "ingrediente magice", a ieşit cu bine ... Doar puţină munca şi timp.
Cum faci covrigeii? Răsucind între degete o bucată de aluat, pe planşetă, până se subtiază frumos. Apoi îi dai forma bine cunoscută... Astea din tavă le-a făcut Ema, care a venit între timp de la plimbare. Deşi are doar 8 ani, e de mare ajutor la bucătărie.
La rând... Unul după altul. "Frati" mai mici sau mai mari :)









Dupa o vreme au dispărut din ele... Nu-i bai. Că doar pentru asta au fost făcute :)

Music time

  

               Yanni - If I could tell you


La buna vedere! Bye!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu