Bine v-am regăsit, dragii mei. Azi vă voi povesti despre o prajitură faină și ușor de făcut. Foarte gustoasă !
Negresa de vis a lui Angela |
Cu toții ne dorim să facem prăjituri care să nu ne dea multă bataie de cap. Nu-i așa?
Să purced, deci, în explicitarea rețetei și cum de am ajuns să o inventez. Da, ați citit bine: este una inventată azi, pe moment. Mi-era lene sa caut reteta exacta, ma cam grabeam.
Și am avut o inspirație fantastică se pare...
Ingrediente necesare: 6 ouă, 1 pachet de unt la temperatura camerei (200 gr.), 1 cană de zahar (cana de 200 ml), 3 căni de faina, praf de copt (pachețel de 10 gr.), hellas sau zeama de lămâie, 2 linguri cacao neagră, 3 linguri lapte, 3 linguri gem de gutui (un gem mediu, nu foarte tare, dar nici prea lichid).
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul.
Se pregăteste o tavă de 20 cm/30 cm, se unge pe fund cu puțin ulei și se tapetează cu făină.
Între timp se freacă cu mixerul într-un castron, o cană de zahăr tos cu untul moale, până se leagă bine între ele aceste prime ingrediente. Se pune primul ou și se continuă amestecarea. La fel se procedează și cu celelalte 5 ouă, care se pun pe rând, amestecând cu mixerul între operațiunile acestea.
Se încorporează restul ingredientelor, făina, laptele, cacao, lapte și câteva linguri de gem aromat. Praful de copt se stinge cu zeamă de lamâie.
Se obține un aluat potrivit de gros, care se toarnă în tava pregătită anterior.
Se coace la cuptor. Când este gata, se lasă să se răcorească, apoi se porționează.
Timpul de coacere depinde de cuptor. Încercați prăjitura cu o scobitoare, daca este coapta, atunci scobitoarea va fi uscata. Daca are aluat pe ea, mai coaceti... Eu am ochiul format și am scos "la fix" prăjitura din cuptor :)
Se poate orna cu zahăr pudră, sau cu glazură de ciocolată (glazură de casă). Sau altfel... După placul vostru. O sa vă povestesc o data ceva fain referitor la ornarea prăjiturilor și torturilor...
Eu am lasat-o așa cum era, căci era frumoasă. Și stiam ca nu va mai fi nevoie să ornez, căci se va manca repede, cu sau fără glazură :)
A ieșit o prăjitură pufoasă, aerată, foarte gustoasă. Cu o aromă de cacao delicioasă. Nu e foarte dulce, este potrivită. Cine vrea o prajitura mai dulce, poate mări cantitatea de zahăr.
Merită când și când să inovăm... Eu asta fac de ceva vreme încoace, dar în alt domeniu.
Vă transmit gândurile mele de bine și ... salutări din Reșița!
Sa aveti o săptămână faină!
Angela